Welkom in GO! scholengroep Inspira

De voorbije maanden werd achter de schermen werk gemaakt van een aantal nieuwe ontwikkelingen binnen onze scholengroep. Vandaag zijn we blij te melden dat we onder een nieuwe naam verder gaan. We heten u dan ook van harte welkom in GO! scholengroep Inspira.

We vernieuwen echter veel meer dan enkel onze naam en ons logo. Als scholengroep nemen we onze schoolteams, leerlingen en ouders mee in een vernieuwd verhaal waar we inzetten op sterke scholen op weg naar het onderwijs van de toekomst.

Onderwijs aangepast aan de 21ste eeuw is noodzakelijk om de motivatie van de leerlingen te waarborgen en de vernieuwde eindtermen te realiseren. Dit doen we via de nodige innovaties die stapsgewijs zullen worden ingevoerd.

Door in te zetten op zelfsturend leren willen we onze leerlingen sterker en zelfstandiger maken. We prikkelen hun nieuwsgierigheid door een onderzoekende houding te stimuleren.

Bij dit alles wordt de rol van ICT steeds belangrijker. De leerlingen krijgen de nodige toestellen en vaardigheden aangereikt om via een digitale didactiek en allerhande digitale tools hun leerproces te begeleiden.

We behouden onze belangrijke waarden respect, openheid en welbevinden. We zijn ambitieus maar doen dit vanuit een warme ondersteuning met oog voor welbevinden en een hoge betrokkenheid van zowel ouders, leerlingen als leerkrachten bij het onderwijsgebeuren.

NieuwsoverzichtVorige pagina